
(Fotó: Behán Mária)
Hozzávalók:
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál kakaópor
6 evőkanál olaj
3 evőkanál 5%-os ecet
2,5 dl víz
25 dkg finomliszt
1 csapott mokkáskanál só
1 kiskanál szódabikarbóna
sütőpapír a tepsi béleléséhez
A tésztához valókat – először a száraz anyagokat - alaposan kikeverjük, majd közepes nagyságú tepsibe töltjük, és a 220 fokos sütőbe toljuk. Pár perc múlva (kb. 7 perc) a tüzet 180 fokra mérsékeljük, és így tűpróbáig sütjük (kb. 20 percig).
Amire ügyelni kell: A tésztamasszához csak az utolsó pillanatban szabad hozzákeverni az ecetet, mert a lazaságát a szódabikarbónával való reakciója adja meg. Aztán gyors keverés, és nyomás a sütőbe!
(Fotó: Örkény Angéla)
Variációk: Sacher torta
A tésztamasszát 20 cm átmérőjű, kerek tortaformába töltjük. A kész és kihűlt süteményt két lapba vágjuk, és a közüket meg a tetejét baracklekvárral gazdagon megkenjük A tetejére és az oldalára csokoládémázt kenünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése