Jópofa dolog ez az édes krumpli... külsőleg leginkább egy gigantikus, mezei krumplinak tűnik, szeletelés közben viszont úgy meg kell küzdeni vele, mint egy szívós sütőtökkel. És ízében tényleg olyasmi, mintha a két zöldség szerelemházasságából született volna. Ha már unjuk a rizs-tészta-krumpli Bermuda háromszögét, akkor ez egy jó alternatíva. Ráadásul általában a gyerekek is kedvelik édeskés íze miatt. Nem egy olcsó köret (egyelőre nem találom az okát) de közelegvén az ünnepek, megkockáztatom a közzétételét. A legegyszerűbben (amitől az ember lánya még könnyebben rákaphat) az alábbi módon készíthető el:
Hozzávalók:
1 kg édes krumpli (batáta)
1 teáskanál aprított rozmaring (friss vagy a szárított egyaránt remek hozzá)
1 evőkanál kókuszzsír vagy olaj
só
bors
A meghámozott krumplit fölkockázzuk és a forró zsiradékon, nagy lángon megpirítjuk. Közben megszórjuk a rozmaringgal és a borssal. Mikor a krumplikockák színt kaptakk, megsózzuk, fél dl vizet öntünk alá, és kis lángon, fedő alatt puhára pároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése