2016. december 6., kedd

Rozmaringos pirított édeskrumpli (batáta)

Jópofa dolog ez az édes krumpli... külsőleg leginkább egy gigantikus, mezei krumplinak tűnik, szeletelés közben viszont úgy meg kell küzdeni vele, mint egy szívós sütőtökkel. És ízében tényleg olyasmi, mintha a két zöldség szerelemházasságából született volna. Ha már unjuk a rizs-tészta-krumpli Bermuda háromszögét, akkor ez egy jó alternatíva. Ráadásul általában a gyerekek is kedvelik édeskés íze miatt. Nem egy olcsó köret (egyelőre nem találom az okát) de közelegvén az ünnepek, megkockáztatom a közzétételét. A legegyszerűbben (amitől az ember lánya még könnyebben rákaphat) az alábbi módon készíthető el:



Hozzávalók:
1 kg édes krumpli (batáta)
1 teáskanál aprított rozmaring (friss vagy a szárított egyaránt remek hozzá)
1 evőkanál kókuszzsír vagy olaj

bors

A meghámozott krumplit fölkockázzuk és a forró zsiradékon, nagy lángon megpirítjuk. Közben megszórjuk a rozmaringgal és a borssal. Mikor a krumplikockák színt kaptakk, megsózzuk, fél dl vizet öntünk alá, és kis lángon, fedő alatt puhára pároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése