2016. november 27., vasárnap

Almás répasaláta

Elérkezett a " zöldségek hét szűk esztendeje", abból kell garázdálkodni, amit elérhető áron meg tudunk venni. Ez a saláta, ami magában, és legfőképpen köretnek is finom, percek alatt, és kicsiny keretből is összerakható ...

Hozzávalók:
3 közepes sárgarépa
2 savanyú alma
3 ek. balzsmecet
1 gerezd fokhagyma
1 szál újhagyma
2 ek méz
½ dl olívaolaj
1 zellerszár (elhagyható)
1 ek mustár
½ dl zabtejszín

petrezselyem/koriander

A sárgarépát és az almát lereszeljük, az újhagymát, a zellerszárat apróra vágjuk, és a fokhagymát pépesítjük. Egy keverőtálban a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük, majd egy órát állni hagyjuk. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel vagy korianderrel megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése