
Hozzávalók:
1,5 kg gyümölcs (főleg többféle alma,valamint körte,narancs, banán,szilva ... ami akad)
3-4 vékony szeletke csemege szalonna
2 csirkecomb és egy egész csirkemell
1 evőkanál oregánó
1 púpozott evőkanál liszt
só

A csirkehúst megmossuk és besózzuk. A gyümölcsöket kimagozzuk (almát-körtét nem kell meghámozni!), a kétharmadát egy szalonnával kibélelt tűzállótálba szórjuk, és a fűszerrel meghintjük. Ezt követi a hús, amit a liszttel megszórunk, és erre kerül a gyümölcs maradéka. A tetejére ismét oregánót hintünk. Letakarva kb. 1 órán át sütjük, majd a fedőt (alufóliát) levéve, a húsokat a tetejére téve megpirítjuk. A gyümölcs - ami a köret is egyben - mellé krumplipürét, tört krumplit vagy párolt rizst tálalunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése