2016. december 31., szombat

Lencsesaláta

Szó ne érje a ház elejét: imádom a klasszikus lencsefőzeléket is (mustárral, zabtejszínnel, étkezési keményítővel és egy kiskanál baracklekvárral behabarva), de ez is nagyon bejön (nem csak újév napján):

Hozzávalók:
1/2 kg vörös lencse (kisebb szemű klasszikusból is tökéletes, de azt érdemes főzés előtt néhány órára beáztatni)
2 fej közepes vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 liter alaplé/ 1 liter víz és 1-2 húsleveskocka

bors
1 mokkáskanál currypor
1 mokkáskanál őrölt édeskömény
1 kis fej lila hagyma
1 zöldpaprika
10 szem koktélparadicsom

A lencsét a fűszerekkel, valamint a durvára vágott vöröshagymával, a fölkarikázott fokhagymával és a levessel (legalább egy ujjnyira lepje el, és közben is figyeljünk oda, hogy ne száradjon ki - egy kis forralt vízzel pótolhatjuk) puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt keverjük össze a karikára vágott lila hagymával, fölkockázott paprikával és a méretétől függően kettőbe/négybe vágott paradicsommal. Nem ronthatjuk el, ha végül egy kis aprított petrezselyemmel is megszórjuk :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése