Ehhez a verzióhoz:

Hozzávalók:
3-4 szelet tarja.
2 közepes fej vöröshagyma
3-4 szem krumpli
2 szál zöldfűszer (én rozmaringot használtam, de lehet kakukkfű, petrezselyem, oregáno stb.)
só
zsír
A páchoz:
2 nagy evőkanál mustár
2 evőkanál olaj
só, bors
1 kiskanál fokhagymagranulátum
A húst bepácolom.
A krumplit hosszúkásra, a hagymát csíkokra vágom.
Ekkor jön az első rétegezés:
Alulra az olajjal kikent tepsibe borítom a burgonyát, megsózom, majd rászórom a hagymát
Erre fektetem a bepácolt húsokat (nem kell kiklopfolni :) )
A tetejét kissé sózom-borsozom, majd alufóliával lefedve 170 fokos sütőbe tolom párolom. Kb. 90 perc után kiveszem, a húst és a krumplit külön-külön tányérra rakom.
Átrendezem a tepsit/jénait:
Alulra kerül a hús, a tetejére a hagyma, majd befedem a krumplival.
Mindezeket bevégezve az egész tálat 240 fokos sütőbe tolom, és addig grillezem, amíg a tetején a burgonya meg nem pirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése