
- sült debreceni - hosszában félbevágva, a domború oldala kockásan beirdalva, zsiradékon kisütve (de lehet kolbász, virsli, szafaládé, hurka vagy valami hasonló)
- sült paradicsom - felezve, és a visszamaradt kolbászzsíron vagy egy evőkanál olívaolajon átpirítva, egy kis friss bazsalikommal megszórva
A többi:
- kisebb levelű saláta (madárbegy, rukkola, vegyes) vinaigrette öntettel
- paradicsomos-hagymás bab
- juharsziruppal pirított bacon
Saláta:
A megmosott, megszárogatott salátára a vinaigrette mártás:
1 kiskanál dijoni mustár
1 csipet só
bors
néhány csöpp citromlé
Mindez alaposan - a leghatékonyabb habverővel - kikeverve, majd a salátával összeforgatva
Ropogós bacon:
Sütőpapírral kibélelt gáztepsire állított grillrácsra fektetem a szeletelt bacont vagy császárszalonnát, és a tetejét az alábbi mázzal kenegetem be:
2 evőkanál juharszirup/méz
2 kiskanál cukor
késhegynyi cayenne bors/vagy valami csípős ízlés szerint
Paradicsomos bab:
Hozzávalók a legegyszerűbb módon:
1 paradicsomos fehér bab konzerv
1 evőkanál ketchup
1 közepes fej vöröshagyma
2 kisebb, vagy 1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
késhegynyi bors
1 mokkáskanál oregánó
1 mokkáskanál bazsalikom
só
1 evőkanál olaj
Az olajon a félfőre vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát megpirítom, majd beleborítom a a babkonzervet, és fűszerezem. 5 percig rotyogtatom, majd tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése