2018. szeptember 3., hétfő

Angol reggeli á la TTM :)




- sült debreceni - hosszában félbevágva, a domború oldala kockásan beirdalva, zsiradékon kisütve (de lehet kolbász, virsli, szafaládé, hurka vagy valami hasonló)
- sült paradicsom - felezve, és a visszamaradt kolbászzsíron vagy egy evőkanál olívaolajon átpirítva, egy kis friss bazsalikommal megszórva

A többi:
- kisebb levelű saláta (madárbegy, rukkola, vegyes) vinaigrette öntettel
- paradicsomos-hagymás bab
- juharsziruppal pirított bacon

Saláta:
A megmosott, megszárogatott salátára a vinaigrette mártás:
1 kiskanál dijoni mustár
1 csipet só
bors
néhány csöpp citromlé
Mindez alaposan - a leghatékonyabb habverővel - kikeverve, majd a salátával összeforgatva

Ropogós bacon:
Sütőpapírral kibélelt gáztepsire állított grillrácsra fektetem a szeletelt bacont vagy császárszalonnát, és a tetejét az alábbi mázzal kenegetem be:
2 evőkanál juharszirup/méz
2 kiskanál cukor
késhegynyi cayenne bors/vagy valami csípős ízlés szerint

Paradicsomos bab:
Hozzávalók a legegyszerűbb módon:
1 paradicsomos fehér bab konzerv
1 evőkanál ketchup
1 közepes fej vöröshagyma
2 kisebb, vagy 1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
késhegynyi bors
1 mokkáskanál oregánó
1 mokkáskanál bazsalikom

1 evőkanál olaj
Az olajon a félfőre vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát megpirítom, majd beleborítom a a babkonzervet, és fűszerezem. 5 percig rotyogtatom, majd tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése