Hozzávalók:
20 db nagyobb alma (ha többféle, annál ízletesebb)
1 evőkanál olaj
2 fej vöröshagyma
3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
1 csapott evőkanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál citromlé
½ dl almaecet
1 evőkanál méz
1 teáskanál curry
só
bors
ha csípősen szeretjük:
chili paszta/por/pehely ízlés szerint
A felaprított hagymát a zsiradékon megpirítjuk, fűszerezzük, belekeverjük az ízesítőket, és a kockára vágott almát beleforgatjuk. Kb. 30 percig csendes lángon főzzük. Végül forró vízbe áztatott edényekbe szedjük, és 1-2 napra száraz dunsztba állítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése