Hozzávalók:
A mártáshoz:
1 dl olívaolaj
2 evőkanál mustár (dijoni, esetleg mézes)
csipet só, bors
ízlés szerint citromlé
25 dkg (fél csomag) tojásmentes, durum – lehetőleg – orsótészta
20 dkg paradicsom
1 nagy tv paprika, vagy kaliforniai paprika
3 szál újhagyma vagy 1 fej lila hagyma
½ kígyóuborka
15-20 db olajbogyó egészben/felezve

A mártáshoz:
3 evőkanál dijoni (mézes) mustár
néhány csepp borecet
csipetnyi só
1 kiskanál oregano
1 kiskanál bazsalikom
½ dl olaj
A tésztát kifőzzük. A zöldségfélét fölaprítjuk. A mártást úgy keverjük ki, hogy az olajat a hozzávalókhoz cseppenként öntjük. A főtt tésztát belekeverjük, majd néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük pihenni.
Fontos: A tésztát még melegen keverjük össze a mártással, a zöldségeket viszont csak akkor adjuk hozzá, amikor kihűlt. A paradicsomot pedig legkorábban egy órával tálalás előtt forgassuk bele, különben összeszottyad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése