2022. április 4., hétfő

Aranygaluska

  Hozzávalók: 
 50 dkg finomliszt, 
   2 dkg élesztő,
   7 dkg növényi vaj, 
   3 dl növényi tej, 
   1 evőkanál kristálycukor, 
   2 evőkanál étkezési keményítő,
   1 csipet só,
  A szóráshoz: 
 30 dkg darált dió,
 10 dkg kristálycukor, 
 10 dkg növényi vaj, 
  Az öntethez:
 1 zacskó DrOetker eredeti vaníliás puding (tejmentes),
 1 l növényi tej, 
4-5 evőkanál kristálycukor, 
Elkészítés: 
Az élesztőt a langyos tejjel és cukorral fölfuttatjuk. Az egyéb hozzávalókat összekeverjük, az élesztőt hozzáadjuk, rugalmas tésztát gyúrunk belőle, majd egy meleg helyen duplájára kelesztjük.
 A megkelt tésztát ismét átdolgozzuk, majd a belisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, és egy kisebb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. (Szofisztikáltabbak virgolhatják és darabonként lemérhetik)
Eközben a diót és a cukrot ledaráljuk. 
A kiszaggatott tésztát egy kivajazott és vékony rétegben a diós-cukros keverékkel beszórt tepsiben lazán egymás mellé ültetjük, újra megszórjuk a diós cukor keverékkel, majd a felmelegített vajjal meglocsoljuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük. 
Az öntetet a csomagoláson előírt módon elkészítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése