2020. június 7., vasárnap

Túró - édes, tölteléknek

Hozzávalók:
20 dkg köles
2 púpozott evőkanál gríz (búza/kukorica)
1,5 citrom leve
1 citrom héja
2 evőkanál vaníliás pudingpor
5 dl növényi tej
1 dl víz
1 vaníliás cukor
1 teáskanál vanília esszencia
2 evőkanál cukor (ízlés szerint)
2 marék mazsola (ízlés szerint)
csipet só
A kölest minimum 1 órára beáztatjuk (de a legjobb egy éjszakára), és a tejjel, sóval, a vaníliás cukorral, citrommal, az esszenciával és a cukorral föltesszük főzni.
15 perc után belekeverjük a darát, és ha kell, vizet öntünk hozzá, és kis lángon addig főzzük, amíg a köles meg nem puhul. Végül hozzákeverjük a pudingport.
A tölteléket használhatjuk palacsintához, leveles tészta töltelékeként, vagy szabadon, a fantáziánkra bízva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése