2022. október 5., szerda

Sajtmártás

 Hozzávalók:

5 dkg trappista jellegű "sajt" (Vegastar!)
2-3 dkg füstölt jellegű "sajt" (Vegastar!)
2 dl növényi tejszín
só 
fehérbors
2 kicsi vagy 1 nagy gerezd fokhagyma
1 csipet oregánó
1 csapott teáskanál mustár
1 evőkanál zsiradék (növényi olaj/zsír)
szóráshoz parmezán jellegű "sajt" (Violife!)

A fölmelegített zsiradékon összeolvasztom a sajtokat, tejszínt és a fűszereket, míg homogénné nem válnak. 

Felhasználható - többek között - tésztákhoz, mártogatósnak avagy bármilyen rakott étel tetejére-közepébe. Érdemes a tészta főzőlevéből spájzolni arra az esetre, ha a mártás túl sűrű lenne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése