2023. május 22., hétfő

Gyors csiga variációk - édes-sós

 Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

Töltelék 1. - kakaós:

2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál porcukor
1 csomag vanilincukor
0,5 dl növényi tejszín
1 dkg növényi vaj

A vajat fölolvasztom, belekeverem a többi töltelék hozzávalóit, csomómentesre melegítem, majd szobahőmérsékletűre hűtöm. A tésztát egy sütőlapra kiterítem, a kihűlt kakaókrémmel megkenem, majd a hosszabbik irányból föltekerem. (Ha a rövidebbik irányból tekeritek, úgy nagyobb csigákat kaptok)
1-1,5 cm csíkokra vágom, majd egy sütőlapra fektetem, és 200 C fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütöm
 
Töltelék 2. - gombás-paradicsomos:
20 dkg gomba
5 dkg szeletelt bacon/kolozsvári szalonna
1 kis fej vöröshagyma
4 dkg sűrített paradicsom
1 ek olaj
csipet fokhagymagranulátum
csipet oregánó
csipet bazsalikom
csipet kakukkfű
csipet só
csipet cukor

Az olajon a bacont megpirítom, a hagymát megdinsztelem, majd hozzáadom a paradicsom sűrítményt, azzal kicsit pirítom, majd belekeverem a nagyon apróra vágott gombát és a fűszereket. Erős lángon zsírjára sütöm, majd hagyom kihűlni. A kiterített tésztára kenem, és az előmelegített sütőben 200 fokon készre sütöm.

Töltelék 3. - fahéjas
1 csapott evőkanál őrölt fahéj
2 csapott evőkanál kristálycukor
2 dkg olvasztott növényi vaj

A levelestésztát az olvasztott vajjal megkenem, A cukor-fahéj keverékkel megszórom, és föltekerem. 5-10 percre a hűtőben állni hagyom, amíg a vaj meg nem köti a tölteléket, majd fölszeletelem. 200 fokra  előmelegített sütőben készre sütöm.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése