2016. augusztus 27., szombat

Currys töltött karalábé



Hozzávalók:
5 nagy zsenge karalábé
20 dkg darált hús (sertés, csirke, vagy pulyka)
5 dkg gersli vagy rizs
2 evőkanál tejmentes margarin
2 késhegynyi currypor

bors
cukor
1 csokor petrezselyem
1 evőkanál étkezési keményítő
2 dl növényi tejszín


A karalábékat meghámozzuk, és 4 darabot úgy vájunk ki, hogy félcentis alja és fala maradjon. Az ötödiket ugyanolyan forgácsokra szeleteljük, mint ami a többi belsejéből kikerült. Egy tálban a darált húst, az előzőleg egy órára beáztatott gerslit (rizst), 1 késhegynyi curryport, a borsot és a sót alaposan összekeverjük, majd a kifaragott karalábé "csészékbe" töltjük. A margarint egy nagyobb lábosban (amiben a négy karalábé és a forgács kényelmesen elfér) megolvasztjuk, a megtöltött karalábékat beleültetjük, és a forgácsot köré szórjuk. Sózzuk, cukrozzuk, egy késhegynyi curryporral megszórjuk, és fél dl vizet öntünk rá. Fedő alatt, kis tűzön, lángelosztó szitán másfél óra alatt puhára pároljuk. Végül az egész karalábékat kiszedjük, a forgácsot az étkezési keményítővel simára kevert tejszínnel besűrítjük, és az apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Fölforraljuk, és az egész karalábékkal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése