
Hozzávalók:
15 dkg rizotto rizs (Pl. Arborio)
1 evőkanál olaj
1 dl víz
1 csomag vanilincukor, vagy egy vaníliarúd kikapart magjai
1 marék mazsola
1 csipet só
1-2 csapott evőkanál cukor (ízlés szerint, de barna- vagy nádcukorral a legfinomabb)
2 púpozott evőkanál kókuszreszelék
4 dl növényi tej (rizs, mandula)
2 dl kókusztej
friss gyümölcs felkockázva szezon és ízlés szerint
A rizst az olajon üvegesre pirítjuk, és fölöntjük a vízzel. Amikor azt 1-2 perc alatt fölszívta, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a mazsolát, a vanilincukrot, a kókuszreszeléket és fölöntjük a növényi tejjel. Lefedve, kis lángon, néha megkeverve a rizst puhára főzzük. Amikor megfőtt a rizs, hozzáöntjük a kókusztejet, és az első forrásig melegítjük. Tálaláskor belekeverjük a gyümölcsöt.
Tipp: Télen is szuperül működik fagyasztott gyümölccsel, lekvárral és/vagy karamellizált almával, banánnal, naranccsal!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése