Ha valakinek nincs ellenére az édes-sós (esetleg savanyú) kombó - de miért is lenne, hiszen ez nem a távol-keleti konyha kizárólagos privilégiuma, gondoljunk például csak egy egyszerű, igazmagyar káposztasalátára - akkor ez a kenyérnél is tuti befutó.
Szóval egy kis kenyér variáció:
Hozzávalók:
40 dkg kenyérliszt
10 dkg sötét rozsliszt
5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 púpozott kiskanál só
3 dkg friss élesztő
2 evőkanál méz
2 evőkanál 5 %-os ecet
4 evőkanál olaj
A felfuttatott élesztőt a többi hozzávalóval bedagasztjuk, kb. 40 percig hagyjuk a duplájára kelni, majd ismét átgyúrjuk. Ekkor beizzítjuk a sütőt 200 fokra, és amíg melegszik, a tésztát újrakelesztjük..
Végül egy formába töltjük, a tetejét mélyen bevagdossuk, és kb 40 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése