2016. december 18., vasárnap

Karácsony: Narancsos-majonézes-konyakos ráksaláta

Elegáns előétel vagy vendégváró ez a gyorsan elkészíthető narancsos, alkoholos ráksaláta.



Hozzávalók
4-6 adag
majonéz
15 dkg garnéla
1 kis tonhal konzerv
3 cl konyak vagy konyak aroma
2 db narancs
jégsaláta
Elkészítés
A rákot előírás szerint előkészítjük, majd 4-6 darab kivételével fölszeleteljük. Készítünk egy adag tej- és tojásmentes majonézt. Belekeverünk 3 cl konyakot, két filézett, és fölkockázott narancs húsát, a kicsi tonhalkonzervet, és az apróra vágott rákot. (Ezt az alapot akár előző nap is elkészíthetjük)

Tálaláskor alulra egy adag apróra tépkedett saláta kerül, majd rá a majonézes rák. A tetejét megszórhatjuk még egy kis saláta levéllel, és a tetejét pedig egy darab egész garnélával díszíthetjük.

2 megjegyzés: