2017. február 15., szerda

Farsangi fánk

Farsang = FÁNK. És ebből nekünk sem szabad kimaradnunk egy kis ételintolerancia miatt, ugye?
Vigyázat! Kalóriabomba robbantás!



Hozzávalók:
olaj a sütéshez
25 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
2 evőkanál zsír
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 csomag friss élesztő
1,5 dl növényi tej
1 kiskanál kristálycukor
1 dl langyos víz
½ dl olaj
opcionális: rumos baracklekvár

Az élesztőt egy nagyobb bögrében egy kiskanál cukorral meg 1 dl langyos vízzel összekeverjük, és kb. 20 percig állni hagyjuk, hadd keljen életre (fölhabosodik). A többi hozzávalóval együtt a tésztát alaposan kidolgozzuk, és fél órán át egy tiszta konyharuhával letakarva kelni hagyjuk. A megkelt tésztát ismét átgyúrjuk, 2 cm vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk és letakarva 5 percig ismét állni hagyjuk. Bő olajban mindkét felét aranybarnára sütjük.

1 megjegyzés: