(Nyáron, hidegen is nagyon jóóóóó!)

Hozzávalók:
1 liter paradicsom ivólé
1 dl olaj
2 evőkanál liszt
1 evőkanál bazsalikom
1 evőkanál oregáno
2 babérlevél
2-3 szárzeller (más néven halványító zeller, angol zeller)
4 evőkanál köles
só
bors
ízlés szerint (1-4 evőkanál) cukor
Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, a fűszerekkel megszórjuk, megsózzuk, megcukrozzuk, vízzel és 1 dl paradicsomlével fölengedjük. Simára keverjük, majd az apróra vágott zellerzöldet, és a kölest valamint a maradék paradicsomlevet hozzáadjuk. A forrástól számítva 20 perc alatt puhára főzzük. Érdemes néhány órára magára hagyni, hogy az ízek összeérhessenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése