2017. február 19., vasárnap

Zellerszáras paradicsomleves köles betéttel

A hidegben (is) jólesnek a piros levesek. Melegséget sugároznak. Ajánlom azoknak is, akik világgá futnak a menza 1.0-ás paradicsomlevestől, mert sokkal szofisztikáltabb, mégis hordozza az alapvető ízeket. Sűrű, tartalmas, és ha pl. egy kis pirított kolbászsmorzsával is megszórjuk, akkor komplett fogásként is működik ...
(Nyáron, hidegen is nagyon jóóóóó!)



Hozzávalók:
1 liter paradicsom ivólé
1 dl olaj
2 evőkanál liszt
1 evőkanál bazsalikom
1 evőkanál oregáno
2 babérlevél
2-3 szárzeller (más néven halványító zeller, angol zeller)
4 evőkanál köles

bors
ízlés szerint (1-4 evőkanál) cukor

Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, a fűszerekkel megszórjuk, megsózzuk, megcukrozzuk, vízzel és 1 dl paradicsomlével fölengedjük. Simára keverjük, majd az apróra vágott zellerzöldet, és a kölest valamint a maradék paradicsomlevet hozzáadjuk. A forrástól számítva 20 perc alatt puhára főzzük. Érdemes néhány órára magára hagyni, hogy az ízek összeérhessenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése