
(nyári tekercs)

(tavaszi tekercs)
Hozzávalók:
rizslap
a töltelékhez:
pirított darált hús (ízlés szerint fűszerezve, pl.: édeskömény, fahéj, fokhagyma, csillagánizs ...)
jégsaláta
káposztasaláta
babcsíra
új-, lila vagy fehér hagyma
aprított petrezselyem, koriander vagy bazsalikom
rizstészta (cérnametélt)
MÁRTOGATÓK:
1. szójaszószos
1/2 dl világos szójaszósz
1 teáskanál reszelt gyömbér
1 mokkáskanál fokhagymagranulátum
1/2 dl víz
2. chilis
2 evőkanál édes chiliszósz
1 teáskanál citromlé
1 összezúzott fokhagyma
1/2 dl víz
A rizslapot bekenegetjük vízzel,ami kb. 2 perc alatt megpuhul. (Miközben az egyiket töltjük, addig érdemes a másikat beáztatni, így folyamatosan tudunk tölteni). Betöltjük: a lap alsó negyedébe tesszük a húst, a tésztát és a zöldségeket, az alját, majd a két szélét ráhajtjuk, és SZOROSAN föltekerjük.
A nyári tekercs már kész is, a tavaszit viszont bő olajban, kb. 5 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése