
Hozzávalók:
25 dkg eper
4 dl növényi tej
vagy 2-2 dl növényi tej és tejszín
½ zacskó vaníliás cukor
1 evőkanál méz
Egy magas falu keverőedényben az apróra vágott epret, és a többi hozzávalót botmixerrel pépesítjük. Fogyasztás előtt érdemes behűteni!
Amennyiben fagylaltot szeretnénk belőle készíteni, két módon is megtehetjük:
1. A turmixot fele növényi tej és fele növényi tejszínnel elkészítve jégkrém formákba töltjük, és a fagyatóba tesszük pár órára.
2. A fölaprított epret tesszük a fagyasztóba, és a jeges darabokat turmixoljuk le a többi hozzávalóval, hasonlóképp fele-fele arányban a tejjel és a tejszínnel. Így lágyabb, folyósabb krémet kapunk, mint az előbbi módszerrel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése