Gyakorlatilag a megtévesztésig hozza az ízvilágot. Nekem nagyon bejött, mert imádtam a kőrözöttet, és nagyon hiányzott. Végre megint valami, amit nem kell többet kihagyni a mindennapokból!
Hozzávalók:
1 csicseriborsó konzerv (ortodoxok puhára is főzhetik az előző nap beáztatott száraz borsót sós vízben)
2 közepes gerezd fokhagyma
1 közepes fej vöröshagyma
1-2 púpozott evőkanál tejmentes margarin
1 mokkáskanál őrölt kömény
2 evőkanál mustár
1 kiskanál fűszerpaprika
1/2 dl növényi tejszín
só
bors
snidling
petrezselyem
(Az arányok nem szentírás, ízlés szerint variálhatóak)
A zöldfűszereken kívül mindent pépessé zúztam, majd az aprított snidlinget és a petrezselymet belekevertem. Jól áll neki, ha egy éjszakát pihen a hűtőben.
Legközelebb aprítok bele egy kevés kapribogyót is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése