2017. május 1., hétfő

Házi tészta

Az a helyzet, hogy eszem ágában sem volt házi tésztát készíteni, (van elég kész, remek, tojásmentes száraztészta) egészen addig, amíg folyamatosan ezt nem láttam a különböző főzőműsorokban, hogy balga az, aki nem így csinálja. Ekkor azt éreztem, - EZ NEKEM IS MEHET!!!! A lényeg a lényeg Krisztától - az "olaszfanatikus" barátnémtól - kölcsön kértem a tésztakészítő alkalmatosságát, és egy hosszúúúú hétvégén belecsaptam a ... durumtésztába. És .... MŰKÖDIK!!!!

Hozzávalók (csak arányok, simán föl lehet szorozni):
10 dkg durumliszt
1/2 dl víz
1 nagy csipet só
(én a színe miatt egy csipet kurkumát is hozzáadtam)

A tészta alapanyagait addig gyúrjuk, amíg gyurma halmazállapotú tésztát nem kapunk. Csomagoljuk be egy darab folpackba, és hagyjuk állni egy fél órát.

Ezt követi a kívánt formára készítés:
<

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése