2017. május 8., hétfő

Házi töltött tészta (nevezzük raviolininek :) )

Nem tehetek róla, de belegyönyörödtem a tésztakészítő gépembe.
A házi durumtésztáról már értekeztem. Most ezt meg is töltöttem. Krisztától elkunyeráltam a raviolini gyártó kiegészítőjét, de kudarcba fulladt a kísérlet. Ennek két oka lehet:
1. totál béna vagyok
2. ez a fajta tésztát nem szereti a gép
Végül is lényegtelen, nekiálltam kézzel formázni. Ennek a termékét most közzéadom, mert méltó rá :)
Hozzávalók:
valami töltelék (nekem a karácsonyról lefagyasztott májas csirketöltelék volt kéznél)
A mártáshoz (a bármin és az akármin kívül ez jutott az eszembe, mivel jelenleg bele vagyok bolondulva az édes-savanyú-sós kombinációba):
1 evőkanálnyi margarin
2 gerezd fokhagyma
1 csipet curry por
1 evőkanál édes chili mártás
1/2 dl zabtejszín

bors
végül: aprított snidling

A kinyújtottam a tésztát, majd egy kb 8 cm átmérőjű kiszúrt tésztakör közepébe egy kiskanálnyi tölteléket kupacoltam, majd a tészta szélét benedvesítettem, félbehajtottam, és egy villával összenyomkodtam. Miután két perc alatt sós vízben kifőztem (épp följött a víz tetejére), egy serpenyőben, kevés olajon megpirítottam.

Nekiálltam a szósznak: A "vajon" megfuttattam az előzőleg sóval összezúzott fokhagymát, és fűszereztem. Fölöntöttem a chiliszósszal és a zabtejszínnel, és egy kicsit összeforraltam. Végül nyakon öntöttem vele a tésztát, és megszórtam az aprított snidlinggel.
Ami ezután következett, azt nem részletezném :D



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése