2017. december 19., kedd

Svéd mézeskalács

Tudom - velem ellentétben -, sokak kedvence Karácsonykor (is) a mézeskalács. Erre van egy tuti tippem, mostantól nem kell kihagyni a klasszik édességek közül. Akik szeretik a "bútoráruházas" verziót, ebben a receptben nem fognak csalódni.
,














Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2 dl kristálycukor
1 dl méz
20 dkg jó minőségű növényi margarin
1 dl víz
1 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál őrölt fahéj
1 kiskanál őrölt szegfűszeg
1 kiskanál őrölt gyömbér

A mézet a cukorral és a vízzel felfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a liszttel összemorzsoljuk, a hideg sziruppal összegyúrjuk, és a fűszereket beledolgozzuk. Cipóban, meglisztezett folpackba csomagolva egy éjszakán át a hűtőszekrényben pihentetjük. Másnap 1 mm vékonyra kinyújtjuk, és kedvenc szaggatóinkkal kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetve, előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 5 perc alatt készre sütjük. Még langyosan a tepsiről leszedjük, mert miután kihűlt, könnyen törik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése