Húsvéti maradék sonka tipp 3. :)
Hozzávalók:
50 dkg tojásmentes durum tészta (én a fusillivel - orsótészta - szeretem a legjobban)
2 adag besamel mártás
oregano
bazsalikom
só
őrölt bors
apróra vágott vagy szálaira szedett füstölt-főtt sonka
néhéáy szelet bacon
A tésztát kifőzzük, a besamelt elkészítjük, amit sóval, szárított oregánoval és bazsalikommal ízesítünk.
Egy nagyobb jénaiban rétegezni kezdjük:
alulra a tészta, arra a sonka, majd a besamel. Ezt addig folytatjuk, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A lényeg, hogy a tetejére besamel kerüljön, amire a bacon csíkokat fektetjük. 200 fokra előmelegített sütőben addig pirítjuk, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése