2018. március 30., péntek

Kaszás leves

Hogy miért hívják így - fogalmam sincs, de remek raguleves a húsvéti maradék sonka és főzőlé fölhasználásához. Vigyázat: nem elsőrandi kaja!
Hozzávalók:
2 liter sonka főzőlé (a sóssága szerinti hígításban)
2 nagy marék kockákra vágott füstölt-főtt sonka
1 db nagy sárgarépa fölkarikázva
1 db kicsi fehérrépa fölkarikázva
1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
3 gerezd zúzott fokhagyma
2 db babérlevél
10 szem feketebors
ízlés szerint: tárkony
2 dl növényi tejszín, vagy 1 doboz dr.Oetker Vega Creme
1 púpozott evőkanál étkezési keménynyítő
1/2 citrom leve és reszelt héja

A hagymát és a fokhagymát megpároljuk, fölöntjük a sonkalével, és a zöldségekkel, valamint a fűszerekkel puhára főzzük. Végül hozzáadjuk a sonkát, és az étkezési keményítővel kikevert tejszínnel/Vega Creme-vel besűrítjük. Befejezésül a citromlével és héjával savanyítjuk. Levesbetétnek (a végjáték előtt 5 perccel kell hozzáadni) kitűnő hozzá a csipetke

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése