Ismerős az érzés? Húsvét és egy rakat sonkamaradék, hiszen egy idő után már a fülünkön jön ki (tisztelet a kivételnek). Én most szeretnék előre néhány ötletet adni, hogy is lehet megújítani a hűtőben figyelő maradékot.
Hozzávalók:
szeletelt kalács
margarin
szendvicsenként 1 darab jég- vagy fejessaláta levél
3 db alma (ízlés szerinti fajta)
1 adag majonéz
ízlés szerinti vastagságúra szeletelt, vagy törmelék sonka
A majonézbe belekeverjük a héjával együtt a magházától megszabadított, apró kockákra vágott almát. Egy szelet kalácsot megkenünk margarinnal, és ráfektetjük a sonkát, illetve beborítjuk a "törmelékkel". Erre egy kb. akkora darab salátalevelet fektetünk a homorú felével fölfelé, ami beteríti. Ebbe kanalazzuk a majonézes almát.
Ilyen egyszerű, és a sonka új életre kel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése