2018. július 9., hétfő

Lazac fokhagymás-tejszínes tésztával

Be kell vallanom: nem vagyok egy nagy halas. DE ez nagyon kedvemre való. Múltkor akciós volt az ALDIban a mélyhűtött lazac, az a fajta, amikor egy dobozban két filé található. Ebből az egyiket készítettem el, hátha kedvet kapok hozzá. Jelentem, megtörtént :).


Hozzávalók egy személyre:
15 dkg lazacfilé (szerintem bármilyen szálkamentes, erősebb húsú halfilé is játszhat, pl. a harcsa)
1 evőkanál olívaolaj
2 gerezd sóval szétnyomkodott fokhagyma
csipet bors (lehetőleg fehér)
fél citrom leve
petrezselyem
1 dl növényi tejszín
ízlés szerint só (vigyázat, a fokhagyma eleve sós!)
egy személyes adag tetszőleges tészta (én házi tagliatellével készítettem)

Föltesszük a tésztát főni. Eközben a halat a tetején a fokhagymával a forró olajon oldalanként 1-1 perc alatt megpirítjuk, majd fűszerezzük, ráfacsarjuk a citromlevet, felöntjük a tejszínnel, és a háromnegyedig megfőtt tésztával, valamint 1/2 dl tészta főzőlével finoman forraljuk 1-2 percig. A végén még egy kis friss petrezselyemmel megszórjuk. Ennyi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése