2019. február 24., vasárnap

Pincepörkölt

Főztem már esküvői kajának, ünnepi ételnek, bográcsban és fazékban ...


Hozzávalók:
0,5 kg hagyma
1 kg marhalábszár
10 dkg kolozsvári szalonna
1/2 dl olaj
2 dl vörösbor
5 gerezd fokhagyma
késhegynyi fahéj
1 késhegynyi őrölt fekete bors
1 evőkanál csemege őrölt paprika
1,5 kg (minőségtől függően) öreg krumpli
1 késhegynyi őrölt kömény


A szalonna kisült zsírján a hagymát megfuttatjuk, majd ezen a húst megpirítjuk. A fűszerekkel ízesítjük, majd a borral fölöntjük, és puhára pároljuk (3-4 óra). Ekkor a fölkockázott krumplit hozzáöntjük és puhára főzzük. Végül alaposan átkeverjük, hogy a krumpli levált külső része az ételt besűrítse. (Ha ezt szeretnénk másképp elérni, úgy a krumpli egy részét a főzés kezdeténél adjuk hozzá, így az magától besűríti)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése