2019. február 17., vasárnap

Svéd gombasaláta

A 70-es évek sztárja volt. Manapság méltatlanul szorult a háttérbe...



Hozzávalók:
50 dkg gomba
½ dl olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kis doboz paradicsom sűrítmény
1 dl ketchup
2 babérlevél
½ citrom vékonyan levágott héja
néhány csepp citromlé

őrölt bors
1 teáskanál cukor

Az olajon megpirítjuk az egészen apróra vágott hagymát, majd belerakjuk a meghámozott, vastagabb szeletekre vagy cikkekre vágott gombát, fokhagymát, és sóval, borssal ízesítve addig pároljuk, amíg a saját levét el nem főtte. Ekkor a paradicsompürét valamint a ketchupot belekeverjük, és citromhéjjal, citromlével, cukorral és babérlevéllel ízesítjük, néhány percig pároljuk
Behűtjük, majd tálalás előtt a citromhéjat kivesszük belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése