2019. február 17., vasárnap

Szárnyasraguleves

Hozzávalók:
3/4 kg szárnyas aprólék (én egy darab vastag pulykanyakat, és kb. 25 dkg kacsazúzát szoktam belefőzni)
2 db közepes sárgarépa
1 db kisebb fehérrépa
1 közepes fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 vastag szelet citrom
1/2 citrom leve
10-15 szem fekete bors
1 nagy, vagy 2 kicsi babérlevél

A habaráshoz:
1 doboz (kb. 1 dl) dr Oetker Creme Vega, vagy növényi tejszín
1 ek. étkezési keményítő

Az aprólékot egy éjszakára vízbe áztatva a hűtőbe teszem (így sokkal rövidebb idő alatt le lehet habozni), majd fölforralom, és a habját leszedem. A megtisztított, majd fölkarikázott répákat, a fej hagymával és a fokhagymagerezdekkel, valamint a fűszerekkel fölforralom, majd takarék lángon addig főzöm, amíg a hús omlósra nem puhul (ez a hús fajtájától függően 1/5 - 3 óra). Végül az étkezési keményítőt a tejföllel/növényi tejszínnel simára keverem, néhány kanál levessel hőkiegyenlítem (a levesből kivett forró lével kikeverem) majd a lábosban kb. 5 perc alatt készre forralom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése