Íme az alaptészta, ami egyben a krumplinudli/angyalbögyölő receptje is, tehát egy gyúrással akár kétféle desszertet is készíthetünk:
Hozzávalók:
60 dkg főtt krumpli
1 evőkanál zsír
kb. 20 dkg finomliszt
1 mokkáskanál só
2-3 evőkanál olaj
20 dkg zsemlemorzsa
Töltelék: BÁRMI lehet - édes, sós, gyümölcs és zöldség :)
A főtt krumplit áttörve azt egy nagyobb deszkán szétterítjük, majd - miután kihűlt,és minél több víz elpárolog belőle - a többi hozzávalóval összegyúrjuk (fontos, hogy a lehető legkevesebb víz kerüljön a tésztába). A tésztát alaposan alálisztezve fél centi vékonyra nyújtjuk, és kb. 8x8 cm-es négyzetekre vágva a tölteléket belebugyoláljuk. Végül lobogó, sós vízben kifőzzük. Miután a a víz felszínére jönnek, 2-3 perc múlva elkészültek.
Végül a gombócokat - az olajon előre megpirított - prézlibe görgetjük.
Tipp: A héjas krumplit mikróban is elkészíthetjük - így még kevesebb vizet szív föl. (A közepes méretűeknek kb. 10 percre van szükségük, maximális fokozaton)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése