2020. május 1., péntek

Padlizsánkrém (vinete)

Összetevőiben autentikus vinete rcept, Erdélyből.
Hozzávalók:
1 közepes méretű padlizsán
1 fej közepes fej vöröshagyma / fehér hagyma
1 teáskanál mustár
2 evőkanál napraforgóolaj
1 mokkáskanál cukor
bors

A padlizsánt egy villával körbeszurkáljuk, majd 10 percig a mikrohullámú sütőben, maximális teljesítményen - letakarva - megpároljuk. Ezt követően egy vaslapon vagy serpenyőben nagy lángon körbeégetjük, és a végén egy hideg vízzel teli tálba tesszük. Amikor kellőképpen lehűlt, lecsöpögtetjük, és egy kenőkés fokával a padlizsán húsát kikaparjuk - beleértve a héja körül keletkezett égett részt is (ez adja a füstös ízt, mert a vinetét alapvetően szabad téren, parázs fölött készítik)
Egy keverőtálban a hagymát, mustárt, sót, cukrot, borsot az olajjal alaposan kikeverjük, majd a sült padlizsánt hozzáadjuk.
ízlésem szerint piritóson, zöldpaprikával a legfinomabb :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése