2020. május 8., péntek

Spárga télire


A spárgarajongóknak jó hír:
a spárga remekül és könnyen fagyasztható.
Anno sokat vesződve, blansírozva tettük el a családban télire. De kiderült, erre semmi szükség. Mindössze alaposan meg kell pucolni, ízlés szerint fölaprítani/vagy nem, és adagonként, légmentesen  bezacskózva a mélyhűtőbe vele.
Mindössze egyetlen trükk van: fölhasználáskor a még fagyott és alaposan leöblített zöldséget egyenesen a forrásban lévő levesbe kell önteni. Semmi fölolvasztás, és az öblítés a kellemetlen mélyhűtőszagot is elveszi, mivel a fagyasztáskor keletkezett jégkristályokat - ami a szagokat őrzi - a felületéről leolvasztja. Egyébként ezt az eljárást minden mélyhűtött zöldség esetében (fejtett bab, zöldbab, zöldborsó stb.) ajánlom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése