2020. május 8., péntek
Spárga télire
A spárgarajongóknak jó hír:
a spárga remekül és könnyen fagyasztható.
Anno sokat vesződve, blansírozva tettük el a családban télire. De kiderült, erre semmi szükség. Mindössze alaposan meg kell pucolni, ízlés szerint fölaprítani/vagy nem, és adagonként, légmentesen bezacskózva a mélyhűtőbe vele.
Mindössze egyetlen trükk van: fölhasználáskor a még fagyott és alaposan leöblített zöldséget egyenesen a forrásban lévő levesbe kell önteni. Semmi fölolvasztás, és az öblítés a kellemetlen mélyhűtőszagot is elveszi, mivel a fagyasztáskor keletkezett jégkristályokat - ami a szagokat őrzi - a felületéről leolvasztja. Egyébként ezt az eljárást minden mélyhűtött zöldség esetében (fejtett bab, zöldbab, zöldborsó stb.) ajánlom!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése