2020. március 27., péntek

Hortobágyi húsos palacsinta

Ez az egyik kedvenc receptem a "pörkölt ezer arca" adatbázisból. Ha sokan ülnek az asztal körül, és abban az esetben is, ha van egy kis maradék Pöri :). Valamint egy kicsit frissíti a "pörkölt-nokedli" sztenderd-kombót.


Hozzávalók:
1 adag palacsinta
maradék csirke vagy sertéspörkölt, sok zafttal
vegán tejföl - ízlés szerint
opcionálisan, szezon szerint: aprított medvehagyma,és/vagy snidling

Az előkészítés csak néhány perc: a húst egy kevés zafttal minél simábbra törjük (akár késes betétű aprítóval pépessé is zúzhatjuk), és egy nagyobb adag pörköltzaftot a tejföllel kikeverünk.
A klasszikus tálalás: a palacsintákat két nagyobb evőkanál pörkölttel megtöltve négyrét hajtjuk, majd a tejfölös mártással meglocsoljuk, és a medvehagymával/snidlinggel megszórjuk a tetejét.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése