2015. március 3., kedd

"majonéz"

Az alábbi receptet több év töprengés előzte meg, pedig a megoldás kézenfekvő: mindössze a tojássárgáját kell elhagyni, szójatejszínnel tartármártássá hígítani (lehet egyéb növényi tejszínt is belekeverni, de az „ízhűséghez” a szója a legalkalmasabb, halmazállapota is a legmegfelelőbb)

Hozzávalók:
2 evőkanál mustár
pár csepp citromlé (picit több, mint a „normál” majonéznél, hogy a tejföl savanyú zamatát pótoljuk)
csipetnyi só
ízlés szerint cukor
0,5 dl olaj
1,5 dl szójatejszín

Kikeverése hasonlóan zajlik, mint a klasszikus majonézé: a mustárt, sót, cukrot és a citromlevet összekeverjük, majd az olajat kézi habverővel, folyamatosan kevergetve cseppenként beleöntjük, míg opálos krémet nem kaptunk. Utána keverjük bele a tejszínt. Ízlés és a felhasználás célja szerint utánaízesíthetjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése