2016. június 15., szerda

Grillezett zöld spárgasaláta


A zöld spárga a háziasszonyok jóbarátja. Ellentétbe fehér testvérével könnyű a pucolása. A grillezés nem nagy ördöngösség: A megtisztított sípokat egy olajjal vékonyan kikent serpenyőbe fektetjük, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon, időnként megforgatva roppanósra pirítjuk. Így is kitűnő köret, de tovább is gondolhatjuk:
1. hasonló módon grillezzünk további zöldségeket (pl.: kaliforniai paprika, hagyma, cukkini, padlizsán), és egy tálban keverjük össze egy kis balzsamecettel és olívaolajjal.
2. az elkészült spárgát daraboljuk föl, és keverjük el tej- és tojásmentes majonézzel.
A spárgának mindössze egyetlen hibája van: szezonja évi két hónapra korlátozódik!

1 megjegyzés: