2016. július 14., csütörtök

Padlizsánsaláta (szójás csirkemellel)

Az első lépés: a besózott-borsozott, karikákra szelt padlizsánt (ha fiatal, feszes, nincs több tennivaló vele, ha öregecske, kicsit szottyadt, akkor sózzuk be, és hagyjuk állni 1-2 órát, öntsük le a kifolyt levét, és itt folytassuk) fölkockázzuk, és kevés olajon körbepirítjuk.B verzió: a karikákat grillezzük, és utána kockázzuk.

Hozzávalók:
1 kisebb padlizsán
4 nagyobb paradicsom
néhány szem olívabogyó
2 ek. balzsamecet
2 ek. olívaolaj
2 ek. friss bazsalikomlevél

bors

A fölkockázott zöldségeket forgassuk össze a többi hozzávalóval, és hagyjuk állni 1-két órát a hűtőben.
Szójás csirkemell:
Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
3-4 ek. szójaszósz
A mellett szeleteljük föl, és pácoljuk a szójaszószba 2-3 órára, vagy lehetőleg rgy éjszakára a hűtőben.
Elkészítés:
A csirkemellet süssük ki magas hőmérsékleten, oldalanként 2-3 percen át, majd 10 percre hagyjuk pihenni.
Jó lesz :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése