2016. július 7., csütörtök

Csirkemell pirított zöldségekkel és mie tésztával

Nemrég az ALDIban akciós volt sok keleti motyó, többek között az egyik kedvencem, a mie tészta. Annyiban különbözik a spagettitől, hogy elő van pirítva,így hamar megfő (kb. 4 perc), és közben az oldala megreped, így sokkal több szószt képes magába szívni.
Ebből lett az a tipikusan keleti ízvilágú étel, amit alaposan előkészítve (ami sok macera), de hamar, frissen tálalni tudunk.



Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
A hús pácolásához:
1 mk. gyömbérpor vagy 1 ek. friss gyömbér lereszelve
1 ek. osztrigaszósz
2 ek. szójaszósz
1 kk. halszósz
1 kk. cukor
2 ek. olívaolaj
A zöldségek:
1 fej hagyma
1 kisebb cukkíni
1 piros kaliforniai paprika
2-3 szál újhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kk Worchestershire szósz
1 kk. balzsamecet
A tészta:
15 dkg mie tészta (vagy spagetti)
½ dl édes szójaszósz (pl. Heinz)

A kockára vágott húst a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük, és legalább két órán át – de a legjobb egy éjszakára - a hűtőben érleljük.
A zöldségeket fölaprítjuk.
A húst egy kis olajon, nagy lángon megpirítjuk, egy nagyobb tálba tesszük. A zöldségekkel ugyanígy járunk el, és miután megpirultak, nyakon öntjük a Worchestershire szósszal és a balzsamecettel. Néhány percig kis lángon, fedő alatt tovább pároljuk.
A tésztát enyhén sós vízben, az előírás szerint majdnem készre főzzük, és a közben elkészült zöldségekkel együtt a húshoz öntjük, majd az egészet összeforgatjuk.
Szuper ropogós élményt ad, ha tálaláskor a tetejére frissen vágott újhagymát és petrezselymet szórunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése