galuskához
- 30 dkg finomra reszelt krumpli
- 2 ek őrölt lenmag (elhagyható)
- 13,5 dkg liszt
- só
- bors
- csipet kurkuma
összeállításhoz
- 1 adag vegán "juhtúró"
- 1 pohár vegán tejföl (Creme Vega)
- kolozsvári szalonna
A galuska hozzávalóit sűrűbb állagúra összedolgozzuk, és fél órát állni hagyjuk, majd lobogó, sós vízbe szaggatjuk, végül leszűrjük.
A szalonnát fölkockázzuk, és kevés zsiradékon előpirítjuk.
Egy hőálló edénybe öntjük a kész galuska felét, majd megkenjük a túró és a tejföl felével, a pörcből is szórunk rá. Erre ismét galuska kerül, valamint a maradék öntet és a tetejére a többi szalonna.
200-220 fokos sütőben (nem kell előmelegíteni) kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése