Hozzávalók:
1 nagy padlizsán
2 evőkanál olívaolaj
4 db paradicsom vagy 1,5 dl passata
1 nagy fej vöröshagyma
3 szál szárzeller
1 evőkanál mazsola
10-15 db fekete olívabogyó (lehetőleg fekete)
20 db kapribogyó
2 evőkanál balzsamecet
1-2 evőkanál cukor
1 evőkanál szárított bazsalikom
só
A padlizsánt fölkockázzuk (én a héjával együtt tettem, mert zsenge volt), besózzuk, és egy szűrőbe téve félórát-órát hagyjuk kicsöpögni a levét. Utána folyóvíz alatt átmossuk, és újra lecsöpögtetjük.
Ezalatt a többi hozzávalót kimérjük, megtisztítjuk, fölaprítjuk.
Az olajon - erős lángon - a padlizsánt megpirítjuk, és amikor már színt kapott, a hagymával együtt tovább karamellizáljuk. Végül a többi hozzávalóval és egy kis vízzel fél-háromnegyed órán át pároljuk.
Hidegen, pirítósra púpozva tálaljuk.
Hidegen, pirítósra púpozva tálaljuk.
Kitűnő előétel, vendégváró falatka, de grillezett/sült húsok köreteként, vagy tésztaöntetként is megállja a helyét :)
A végeredmény nem túl fotogén, viszont ... !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése