Hozzávalók:
1 nagyobb padlizsán
2 szál póréhagyma
1 nagy marék dió
2-3 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
1 kávéskanál oregánó
1 kávéskanál bazsalikom
1 kávéskanál borsikafű
só
A megtisztított póréhagymát blansírozzuk (1-2 percre forrásban lévő vízben puhítjuk), a padlizsánt megszurkáljuk, és 7 percre a mikróba tesszük ("B" verzió: a félcentisre karikázott gyümölcsöt besózzuk, és fél órát állni hagyjuk, hogy kicsöpögjön belőle a keserű leve). A diót egy kicsit megpirítjuk, majd durvára aprítjuk. A kihűlt és felkarikázott padlizsánnak egy serpenyőben olajon színt adunk, a pórét ugyancsak karikákra vágjuk.
Amíg az eddigi hozzávalók hűlnek, elkészítjük az öntetet. Az olívaolajba nyomjuk a fokhagymát és a többi fűszerrel összekeverjük.
Ezután következik a saláta összeállítása:
- egy réteg padlizsán megkenve az öntettel
- póréhagyma
- dió
és ezt addig tesszük, amíg az alapanyagok el nem fogynak.
A legjobb, ha egy éjszakán át a hűtőben érik, de szorosan lefedve, mert fantasztikus, de igen erőteljes illatot áraszt :)
Pirítóssal tálalva előételként, vagy sültek mellé köretként egyaránt nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése