2015. augusztus 28., péntek

Panírozzunk - no még egyszer, egzotikusan

Indiai bunda
Hozzávalók:
4 dl sárgaborsóliszt
½ kiskanál sütőpor
2,5 kiskanál só
1 gerezd zúzott fokhagyma vagy 1 kiskanál sótlan fokhagyma granulátum
1,5 kiskanál őrölt kurkuma
1,5 kiskanál őrölt koriander
1,5 kiskanál cayenne bors
4 dl víz
Esetleg egy kevés kömény és szezámmag

Az alapanyagokat kézi habverővel simára keverjük, és legalább fél órán át állni hagyjuk, amíg a liszt meg nem duzzad. Mivel a bundában kerül elegendő, a zöldséget nem kell besózni, csak lucskos lesz tőle. Csak az főzze elő (blansírozza) a zöldségfélét, aki nem szereti, ha a sütés után marad egy kis „tartása”, és nem párolódik krémesre. Ezt is bő olajban kell kisütni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése