Hozzávalók:
50 dkg durum tészta (pl. fusilli, de a lényeg, hogy föl tudja venni a mártást))
1 nagyobbacska citrom
4 nagy gerezd fokhagyma
2 kicsi (80 gr) vagy egy nagyobb olajos tonhal konzerv
petrezselyem
2 dl növényi tejszín
A tésztát fölteszem főni, mindeközben:
Egy serpenyőbe (én wokba) beleöntöm a tonhal olaját, megfuttatom benne az apróra vágott fokhagymát, majd néhány másodperc után belecsavarom a citrom levét, beleszórom a reszelt héját, és a tejszínnel összeforralom. A fölszecskázott petrezselymet csak a legvégén szórom bele, és rögtön elzárom alatta a lángot.
Végül a tésztával, és annak 1 dl főzőlevével össszeforgatom, és néhány perc állás után (ezalatt a tészta magába szívja a mártást és a főzőlevet) tálalom.

Majd a hozzávalók a második felvonáshoz, a tésztasalátához:
3 db paradicsom
fél közepes uborka
1 szál újhagyma
20 db fölkarikázott fekete olajbogyó - opcionális
"The day after", azaz másnap a maradék hideg tésztát összekeverem
a fölaprított hozzávalókkal, és megszórom durvára őrölt borssal, esetleg egy kis chilivel. Alaposan összekeverem, és néhány perc érési időt hagyva tálalom.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése