Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
50 dkg főtt, majd átpasszírozott krumpli
10 dkg zsír (fakultatív: disznó, liba, kacsa)
15 dkg tejmentes margarin
1 csapott evőkanál só
25 g (fél csomag) friss élesztő
1 evőkanál kukorica vagy más étkezési keményítő
1 dl növényi tej
1 kiskanál cukor
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral fölfuttattam. A krumplit megfőztem és áttörtem, és a többi hozzávalóval alaposan összedolgoztam. Kétszer 20-25 percig - közte átgyúrtam - kelesztettem. Egy vastagon belisztezett deszkán kb. 2 cm vastagra kinyújtottam, és egy kb 3 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrtam. 5 cm távolságra sütőlapra ültettem őket, majd vízzel megkenve a tetejét 200 fokon aranybarnára sütöttem. Sajnos, csak frissen jó, de akkor NAGYON!!!

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése