2015. szeptember 7., hétfő

"Vágó" pogácsa - krumplis

Tegnap egy nagyszerű társaságba kaptam meghívást: a Királyi TV egykori, klasszikus vágói között, és a zenei szerkesztők Nagymesterével tölthettem néhány órát. Igazi Szakemberek között. Akiknek a minőség mindig előbbre való volt, mint ... Nekik sütöttem ezt a pogácsát. Úgy tűnik, ízlett ...
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
50 dkg főtt, majd átpasszírozott krumpli
10 dkg zsír (fakultatív: disznó, liba, kacsa)
15 dkg tejmentes margarin
1 csapott evőkanál só
25 g (fél csomag) friss élesztő
1 evőkanál kukorica vagy más étkezési keményítő
1 dl növényi tej
1 kiskanál cukor

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral fölfuttattam. A krumplit megfőztem és áttörtem, és a többi hozzávalóval alaposan összedolgoztam. Kétszer 20-25 percig - közte átgyúrtam - kelesztettem. Egy vastagon belisztezett deszkán kb. 2 cm vastagra kinyújtottam, és egy kb 3 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrtam. 5 cm távolságra sütőlapra ültettem őket, majd vízzel megkenve a tetejét 200 fokon aranybarnára sütöttem. Sajnos, csak frissen jó, de akkor NAGYON!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése