2015. szeptember 14., hétfő

Házi csirkemájpástétom

Nem kell hozzá semmi varázs ... csak csirkemáj, margarin, mustár, fűszerek és sok-sok fokhagyma, no meg 20-25 perc, bruttó. Vigyázat, függőséget is okozhat!
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
20 dkg tejmentes margarin
5-6 gerezd fokhagyma
1 csapott evőkanál mustár (mezei, ínyenceknek dijoni)
1 csapott mokkáskanál őrölt bors
friss, vagy szárított fűszer (snidling, majoránna, oregano, kakukkfű)


A margarin negyedén az apróra vágott fokhagymát megfuttatjuk, majd rátesszük a megtisztított, felezett májakat, és megszórjuk egy púpozott evőkanál majoránnával, és a sóval. (A legenda ellenére a szárnyasok máját főzés-sütés közben is lehet sózni, nem keményedik meg tőle) Fedő alatt néhány perc alatt megpároljuk, majd a fedőt levéve a levét elforraljuk.
A májat a zaftjával együtt egy keverőtálba átöntjük, a többi hozzávalóval ízesítjük, majd botmixerrel pürésítjük.
A tetejét egy kis snidlinggel, apróra vágott újhagyma szárral megszórva néhány órára behűtjük.
Friss kenyérre, pirítósra, akár chipsszel mártogatva, vagy extrudált kenyérre, pászkára mennyei! De ne felejtsünk mellé némi paprikát, paradicsomot, újhagymát tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése