2015. szeptember 21., hétfő

"Vágó" pogácsa - újratöltve

Be kell vallanom, hogy anno, a második tepsi krumplis "vágó" pogácsa kiszaggatása után elegem lett - a maradék tésztát egy folpackba bugyolálva bevágtam a mélyhűtőbe. És ma fölvirradt a napja. De nem bírva a véremmel, valami mást szerettem volna belőle elővarázsolni, valami olyat, ami méltó egy ad hoc lakógyűléshez :-).
Ez született:
A kiszaggatott tésztát újrakelesztettem, majd a közepébe beleültettem egy félbevágott olajbogyót, amibe egy kis oregánólevelet rejtettem.

Ezután negyed órára a 220 fokra előmelegített sütőbe tettem. Ezalatt kikevertem három evőkanál ketchupot egy kis vízzel (hogy kenhető legyen) megszórtam fokhagymaporral, és a félig sült pogácsák tetejét megkentem vele.

Végül újabb 20 perc alatt pirosra sütöttem, és ez lett a végeredmény:

Nagyon rendben volt!!!!!!!!!!!! (A múlt idő nem véletlen :-) )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése